Yüksek İhtisas Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü tarafından İlkokul 4. sınıf öğrencilerimiz ile gerçekleştirilen eğitimlerde; anatomi maketlerinin üzerinden vücut ve organların incelendi; organların yeri ve görevleri, sindirim sistemi incelemesi (besinleri nasıl sindiriyoruz? v.b.) özellikle kalp ve beyin işlevleri, organlarımızın sağlıklı olması için düzgün beslenmenin önemi ve paketli gıdaların vücudumuza zararlarının yanı sıra el hijyeni, ellerimizin yıkamanın önemi ve doğru el yıkama nasıl olmalı? konuları akademisyenler tarafından anlatıldı.
Çocuklar ellerinden ve tırnaklarından alınan sürüntüleri mikroskop altında incelediler. Tırnak yeme alışkanlığı ve ellerini yıkamamanın sonucunda vücutlarına giren mikropların onları nasıl hasta ettiği anlatıldı.
VİDEOLAR